VIDEO: Sanje v brazilski delovni in življenjski skupnosti mikajo vedno več ljudi

Ko so Izraelci Yaniv Charlap, Cormoran Lee in Yotam Elmakias, vsi trije v zgodnjih tridesetih letih življenja, kot turisti-popotniki leta 2015 obiskali Brazilijo, niso pričakovali, da se bodo njihova življenja za vedno spremenila. In niti sanjalo se jim ni, da bodo tu ustvarili tako imenovani Center za krepitev moči, ki bo vplival na življenja toliko ljudi.

A življenje je polno presenečenj in malih čudes …

Fantje so se na svojem potepu zaljubili v ribiško vasico v soseski Barra da Lagoa, ki se nahaja na prelepem brazilskem otoku Florianopolis.  V okolju, obkroženem z zelenim gozdom, je ob vznožju hriba danes znak, na katerem piše: “Rosemary Dream” (Sanje Rosemary). To ni hostel, a sprejema obiskovalce z vsega sveta. Ne gre za alternativno skupnost, vendar ljudje iz vseh koncev sveta tu živijo kot skupina, s skupnim namenom. 

“Spremeni svoje misli, in spremenil boš tudi svoje življenje”, pravijo tisti, ki so se pridružili Sanjam Rosemary.

Rosemary Dream ni restavracija, a vendar tam pripravljajo okusne in zdrave jedi. In tudi ni prostor za dogodke, a gosti različne vrste dejavnosti, povezane z boljšim življenjem za vse, solidarnostjo in duhovnostjo. In to še zdaleč ni opis, ki bi popolnoma zajel ta kraj, ki ga je zaradi njegove izvirnosti res težko opisati.

Yaniv, Cormoran in Yotam so že ob prvem obisku otoka začeli razmišljati o nakupu majhnega zemljišča na njem. Od domačinov so izvedeli, da v soseski živi starejša gospa, ki se je zaradi bolezni odločila prodati svojo posest. Ime ji je bilo Rosemary. Z lastnimi rokami, srcem in predanostjo je Rosemary v zadnjih 40-ih letih na svoji zemlji vzgojila različne rastline; ker je od svojih prednikov podedovala starodavna kmetijska znanja, je hrano in rastline gojila po njihovih metodah in živela po starih običajih. Njena želja je bila, da bi njene sanje nadaljevali mlajši rodovi. Tako se je rodil “Rosemary Dream”. Rosemary je umrla februarja 2018, a njene sanje ostajajo žive.

Tudi vi se lahko pridružite

Še pred uradnim odkupom zemljišča je veliko prostovoljcev začelo sodelovati pri projektu, potem ko so o njem izvedeli na spletnem mestu Workaway – skupnosti za prostovoljstvo in kulturno izmenjavo. Od takrat je veliko ljudi od vsepovsod pomagalo pri gradnji in razvoju tega edinstvenega kraja!

Na njihovem Facebook profilu si oglejte življenje v Rosemary Dream! (Vir in foto:  http://info.rosemarydream.com)

Empowerment Center

GET WILD . OUR HOME . YOUR PLAYGROUNDRosemary Empowerment Center: Florianópolis, Brazil. *WILL YOU DARE TO LIVE YOUR DREAMS?*Discover more at: www.rosemarydream.comPlease help us reach as many Dreamers as possible by hitting the 'Like' and 'Share' button- Thank you from the bottom of our sweet and salty hearts, The Dream Team x

Objavil/a Rosemary Dream dne 15. februar 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.