VIDEO: Mozirski gaj praznuje 40 let in pripravlja presenečenje za otroke!

S prebujanje raznovrstnih cvetlic v začetku pomladi svoja vrata odpre tudi čudovit cvetlični park Mozirski gaj, ki prav letos praznuje že svojo 40-letnico delovanja.  Le-tega so slovenski vrtnarji in domačini uredili v 80-ih letih prejšnjega stoletja iz zaraščene trške gmajne.  Danes je Mozirski gaj znan po svojih negovanih zelenicah, cvetličnih gredah, tematskih vrtovih in prekrasnih cvetličnih skulpturah, ki na ogled vabijo številne obiskovalce tako iz Slovenije kot iz tujine.

Za obiskovalce je park odprt od začetka aprila do sredine oktobra, in sicer med 9. in 19. uro.

Foto: mozirskigaj.com

Ne zamudite razstave tulipanov! 

Redna letna sezona se je začela z razstavo tulipanov, in sicer v soboto 7. aprila. Glavne prireditve pa se bodo tradicionalno odvijale med 27. aprilom in 2. majem.

V tem tednu si bodo obiskovalci lahko poleg čudovitih cvetličnih gredic in prav posebnega tulipana Mozirski gaj  ogledali tudi razstavo eksotičnih plazilcev. Otroci se bodo med sprehodom po parku lahko tudi fotografirali s papigo ali junaki iz risanih serij.

Pripeljite otroke v čarobni otroški vrt

Ker je Mozirski gaj še posebej priljubljen med družinami, so ob svoji 40-letnici pripravili novost za otroke. Od letos bodo otroci lahko raziskovali čarobni otroški vrt, posejan z malimi pravljičnimi hiškami, palčki in drugimi lesenimi skulpturami.

Naslovna fotografija in video: Mozirski gaj Park cvetja na Facebooku (@mozirskigaj)

Novo: Odkrivamo otroški čarobni vrt

Objavil/a Mozirski Gaj Park Cvetja dne 1. april 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.