Od prodajalca na tržnici zahtevajte biorazgradljivo vrečko!

Kar 86 odstotkov anketiranih Ljubljančank in Ljubljančanov naj bi v anketi, ki jo je izvedla Mestna občina Ljubljana, podprlo odločitev o uvedbi biološko razgradljivih vrečk na ljubljanskih tržnicah. Najemnikom na osrednji tržnici so že razdelili brezplačne biorazgradljive vrečke, ki so jih delili minulo soboto. Akcija razdeljevanja biološko razgradljivih vrečk se bo nadaljevala tudi v prihodnje, na stojnici jih bodo delili še 12. maja in 2. junija.

Poziv k sodelovanju v kampanji proti plastičnim vrečkam!

Ob zaključku akcije Za lepšo Ljubljano je Mestna občina Ljubljana (MOL) predstavila nadaljevanje družbeno odgovorne kampanje »Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka.«, s katero želijo zmanjšati uporabo plastičnih vrečk na ljubljanskih tržnicah, ki močno obremenjujejo naše okolje.

Kot so zapisali,, jih veseli, da se meščanke in meščani zavedajo negativnih učinkov plastičnih vrečk na okolje, kar naj bi pokazala tudi nedavna anketa. Po njej naj bi bila večina naklonjena ukinitvi plastičnih vrečk in nadomestitvi z okolju prijaznimi vrstami embalaže (biološko razgradljive ali papirne vrečke, torbe, cekarji,…). Na občini vse obiskovalce tržnic spodbujajo, naj s sabo po nakupih prinesejo lastne torbe in košare, sicer pa so najemnikom stojnic na osrednji tržnici razdelili brezplačne biorazgradljive vrečke in obiskovalce tržnice spodbujajo, naj prav te zahtevajo od prodajalcev, če lastne vrečke ali cekarja nimajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.